Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Intervju med Silje Snuruås Berge

Intervju med Silje Snuruås Berge

INTERVJU MED SILJE SNURUÅS BERGE. CONTROLLER OG PROSJEKTLEDER I LW ENTREPRENØR AS 

  1. Er du på arbeid for bedriften i disse dager?

Ja, jeg er aktiv i bedriften i disse dager og har vært det siden denne situasjonen oppstod. Jeg har etablert midlertidig hjemmekontor på spisebordet hjemme, og prøver å jobbe så mye som mulig derfra.

  1. Hvordan takler familien att mor har hjemmekontor?

Det synes jeg de takler ganske bra. På dagen når samboer er borte på jobb, jobber jeg i intensive økter, slik at jeg kan ta meg bedre tid til barna når jeg ikke jobber. Anne på 1,5 år sover lang formiddagsdupp, og da er Olav på 6 år flink til å aktivisere seg selv slik at jeg kan fokusere på arbeidet i denne tiden. Ellers hender det jeg tar noen økter med arbeid på ettermiddag/kveld når samboer er hjemme fra jobb og kan ta seg av barna.

Jeg velger å se positivt på denne situasjonen, og det er aldri at noe er så ille at det ikke er godt for noe. Jeg får mye ekstra tid med barna som jeg ikke hadde fått om vi ikke hadde stått midt opp i dette, og det er jeg svært takknemlig for. Jeg vet også med meg selv at jeg kommer til å sette ekstra stor pris på hverdagen etter en tid som denne.

  1. Er du ute på befaringer på prosjektene nå under korona krisen?

Hittil har det ikke vært aktuelt med befaringer, da jeg ikke har slike prosjekter gående pr. nå. Jeg er prosjektleder for driftskontrakter i LW Entreprenør AS, og dette er et prosjekt som flyter gjennom hele vinteren, også nå under korona krisen. Skulle det bli aktuelt med befaring kan jeg selvfølgelig gjennomføre disse ved å holde avstand til andre og ta de forhåndsregler man kan i en slik situasjon.

Mye kan også avklares pr. tlf. og mail.

  1. Hvordan er ordretilgangen på nye prosjekter?

I en tid som dette vil det være naturlig at det er rolig i samfunnet vårt, alt står derfor helt stille, og det tenker jeg det vil gjøre en god stund fremover, også etter at situasjonen har bedret seg. Samfunnet trenger tid til å bygge seg opp igjen, og tid før alt kan fungere som normalt igjen.

Vi i LW Entreprenør AS har likevel en lang liste med ordrer vi skal gå i gang med utover våren og sommeren, og dette er ordrer som kommer til å gå som normalt ved siden av korona krisen.

  1. (Evt) tror du situasjonen vil bedre seg? Når?

Dette er en situasjon som vil bedre seg. «Alt blir bra til slutt.» Når er et vanskelig spørsmål og svare på, men jeg tror at samfunnet trenger tid til å bygge seg opp igjen, også etter at dette er over. Det er viktig at vi tar vare på hverandre i tiden fremover!

  1. Hva vil det si at LW Entreprenør AS har samfunnskritiske oppgaver?

Vi i LW Entreprenør har driftskontrakter med NRS (NCC), Mesta og Orkland Kommune, og har derfor ansvar for drift av vegnettet og for å holde fremkommeligheten oppe på fylkes- og kommunale veier i området. Det vil altså si at vi hører til under de samfunnskritiske oppgavene.

  1. Er det spesiell oppfølging i forhold til det?

God kommunikasjon med våre oppdragsgivere i en slik situasjon er avgjørende. Vi forholder oss til informasjon som kommer fra de, og retter oss etter de retningslinjene som kommer. Det at vårt mannskap går under de samfunnskritiske oppgavene gir de rett på å bli ivaretatt gjennom de ekstraordinære tiltakene som blir iverksatt, dette medfører at vi heletiden må være oppdatert på situasjonen og på hvilke tiltak som gjelder og deretter forholde oss til det. Som prosjektleder for disse driftskontraktene er det mitt ansvar å skape et godt samarbeid mellom operatører på kontraktene og våre oppdragsgivere.

 

  1. Du har ett stort ansvar med å holde driftskontraktene i gang, også om sjåførene blir satt i karantene. Har du kriseplanen klar?

Her tenker jeg det først og fremst er viktigst med et godt samarbeid mellom både meg, de ansatte og våre oppdragsgivere. Vi må ta de forhåndsreglene vi kan for å unngå karantener og isolasjoner i det lengste, dette innebærer å holde avstand til andre, god hygiene, unngå sosialt samvær med andre. Vi har iverksatt tiltak som innebærer at sjåfører holder seg mest mulig til sine faste kjøretøy (så lenge det er mulig), de vasker over alle overflater som ratt, dørhåndtak og spaker med antibac og har stort fokus på hygiene. Vi hadde raskt fokus på å lage en risikovurdering og en handlingsplan, som er blitt fulgt opp underveis under ulike faser av utviklingen. Dette må vurderes kontinuerlig.

I tillegg har vi også retningslinjer fra våre oppdragsgivere som vi forholder oss til. Situasjonen er stadig under utvikling, og med et godt samarbeid støtter vi oss til hverandre.

  1. Hvordan blir situasjonen framover?

Det er for alle umulig å forutsi denne situasjonen. Den er stadig under utvikling og forandres dag etter dag, ingen kan si noe om når vi er ute av denne situasjonen. Men med et stort fokus på å ta vare på hverandre og at alle bidrar til å stoppe dette sammen – vil denne situasjonen være over bedre enn om ikke vi står sammen! Tenk positive tanker, gjør det beste ut av situasjonen og tenk at alt blir bra til slutt!Share on Facebook

Logg inn